• Overnachten in Deventer? Wij heten u van harte welkom in Sandton IJsselhotel

  • Fantastisch uitzicht op Hanzestad Deventer

  • Dineren in ons sfeervolle restaurant met uitzicht op de IJssel

  • Vergaderen op een toplocatie

1250 Jaar Deventer

In 2018 bestond oude hanzestad Deventer maarliefst 1250 jaar. Het is een van de oudste steden van Nederland en dat wordt in 2018 en begin 2019 gevierd met een groot programma. Ruim een jaar vol evenementen, sport, theater, congressen, muziek en tentoonstellingen.   

Benieuwd welke evenementen er nog plaatsvinden in 2019?

Bekijk de evenementen

Geniet van een weekendje weg in Deventer (en van al haar charmes)

Deventer, de historische Hanzestad, is zeker een bezoek waard. Geniet van de IJssel: door velen omschreven als de mooiste rivier van Nederland. Of bezoek één van de bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld de Deventer Schouwburg, een van de jaarlijks terugkerende evenementen zoals het Dickens festijn, de boekenmarkt of Deventer op Stelten of kom volledig tot rust in wellnessresort Thermen Bussloo.
Deventer heeft de laatste jaren veel gedaan om de historische binnenstad te herstellen en behouden. Het oude stratenpatroon is nagenoeg nog geheel intact en honderden monumenten zijn gerestaureerd. Deventer noemt zich ook 'gastvrij', u zult merken dat u hier welkom bent.

Een dagje shoppen of kennis maken met de omgeving van Deventer?

De stad behoorde tot het Hanzenverbond en is één van de bekendste Hanzesteden van Nederland. Dit is dan ook allemaal terug te zien in de oude straten van de stad. Tegenwoordig wordt Deventer geroemd om haar gezellige historische binnenstad met de vele winkelstraatjes en boetiekjes, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Ontdek deze prachtige stad met haar charmes. Houdt u van shoppen? Een dagje winkelen in Deventer betekent een dag gevarieerd winkelen. Veelzijdig, interessant en divers zijn kreten die het winkelaanbod in Deventer het best omschrijven.
Ook de omgeving van Deventer is zeer aantrekkelijk. Wie wil fietsen, van de natuur houdt en cultuur wil ontmoeten, komt hier optimaal aan zijn trekken. Deventer mag zichzelf dan ook de Groenste stad van Europa noemen van 2012! De pittoreske dorpjes Diepenveen, Schalkhaar, Lettele, Okkenbroek en Bathmen liggen vlak naast Deventer en hier kunt u ieder seizoen weer volop van de natuur genieten. Apeldoorn met haar kroondomeinen en Park de Hoge Veluwe liggen op 15 autominuten afstand.

Wilt u meer informatie over een weekendje weg in Deventer en haar omgeving?

Wilt u meer weten over Deventer en het Sandton IJsselhotel?
Neem dan contact met ons op voor vragen, suggesties en opmerkingen.


Menu Bel Mail Route Boek nu